Cukrownia Żnin
rust accent

26-27.11.2024 r. | "Przywództwo i Innowacje w Hotelarstwie i Gastronomii: Nowe Wyzwania i Możliwości"

Spotkajmy się na jedynym takim wydarzeniu łączącym branżę hotelarską i gastronomiczną w jednym miejscu! HOST to prelekcje prowadzone przez specjalistów z branży, strefy tematyczne z kilkudziesięcioma wystawcami, konkursy kulinarne dla profesjonalistów oraz młodych kucharzy. To także szansa na wymianę doświadczeń i kontaktów podczas wspólnej integracji.

image

JUREK OWSIAK - gość specjalny konferencji !

Dziennikarz radiowy i telewizyjny – obserwator rzeczy ulotnych i dziwnych. Debiutował na antenie Rozgłośni Harcerskiej w 1986 roku. Dziś swoją audycję muzyczną prowadzę w każdy poniedziałek o godzinie 20:00 na antenie Antyradia. Jest pomysłodawcą, współzałożycielem i prezesem zarządu Fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, z którą realizuje ideę corocznego Finału WOŚP. Do tej pory Fundacja w styczniowych zbiórkach zebrała na wsparcie polskiej medycyny sumę blisko 2 miliardów złotych. Jest twórcą Przystanku Woodstock (dziś Pol’and’Rock Festival) – największego otwartego Festiwalu w Europie.
rust accent

PROWADZĄCY

image

Karol Okrasa - kucharz, znany prezenter telewizyjny

Jeden z najbardziej utalentowanych szefów kuchni swojego pokolenia. Zawodowe szlify zdobywał w Le Meridien Bristol, gdzie został pierwszym polskim szefem kuchni. We wrześniu 2010 otworzył autorską restaurację "Platter by Karol Okrasa" w hotelu Intercontinental w Warszawie, która doskonale wpasowała się w mapę kulinarnych miejsc w stolicy, jako ta, która w rankingu Poland 100 Best Restaurant Awards 2019 zajęła I miesjce.

image

Kinga Wasilewska - prezenterka telewizyjna

Dziennikarka, prezenterka, konferansjerka. Od ponad dekady związana z Telewizją Polską. Autorka różnych programów publicystycznych, reportaży, reżyserka filmów i cykli dokumentalnych realizowanych w Polsce i za granicą. Wielokrotnie nagradzana podczas konkursów dziennikarskich m.in. Przeglądu i Konkursu Oddziałów Terenowych Telewizji Polskiej. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia.

image

Paweł Gruba - trener, menager Hell's Kitchen

Menager w restauracji Hell's Kitchen Piekielna Kuchnia. Konsultant, prowadzący i trener w projekcie Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich. Od ponad 11 lat związany z rozwojem właścicieli biznesów gastronomicznych, kadry kierowniczej oraz ich zespołu. Organizuje bądź współtworzy największe eventy gastronomiczne w Polsce oraz prowadzi komentowane kolacje, wydarzenia kulturalne czy konferencje.

rust accent

PRELEGENCI

image

Władysław Grochowski - prezes Arche S.A.

Polski przedsiębiorca, założyciel i prezes zarządu Arche SA. Absolwent Liceum Plastycznego w Lublinie i Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi, od 1977 roku pracował na własnym gospodarstwie rolnym. W latach 1990–1997 piastował stanowisko wójta gminy Trzebieszów. W 1991 roku założył firmę deweloperską Arche SA, która stała się jego głównym przedsięwzięciem biznesowym.

image

Patrycja Brychcy- ekspertka od hotelowych rewolucji

Znana jako Pati od hoteli wie jak podnieść rentowność hoteli i sprawić, żeby hotelowi Goście wracali. W ostatnich 3 latach pracowała z prawie 400 hotelarzami w całej Polsce, ucząc ich jak sprzedawać skuteczniej i zarabiać więcej. W branży HoReCa działa już od 15 lat w tym czasie zarządzała dwoma hotelami biznesowymi na Śląsku. W obu z sukcesem wypracowała własne strategie na to, aby te obiekty były coraz bardziej rentowne i zyskowne.

image

Maciej Stoiński- były Prezes Zarządu Piotr i Paweł S.A

W Zarządzie Piotr i Paweł SA od stycznia 2010. Od początku odpowiedzialny za dział handlowy i w późniejszych okresach również za marketing, IT oraz logistykę. W latach 2015 – 2016 pełnił funkcję Prezesa Zarządu. Przedsiębiorca i menedżer z wieloletnim doświadczeniem w pracy na poziomie Zarządu. Trener biznesu oraz doradca/konsultant. Doświadczenie zawodowe zbudował głównie w branży FMCG - zarówno po stronie producenta jak i sieci handlowych.

image

Anna Możdżyńska- trener biznesu HoReCa

Przez 18 lat pracowała w sektorze hotelarskim, jako recepcjonistka, z-ca kierownika recepcji i kierownik recepcji w hotelach 4* i 5* w Kołobrzegu m.in. MARINE Hotel *****, SHUUM Boutique Wellnes Hotel ****, Neptuno Resort & Spa **** w Dźwirzynie. Pracowała także w działach rezerwacji i działach rynków zagranicznych hoteli , ośrodków sanatoryjnych i apartemantowców.Zdobytym doświadczeniem dzieli się od 2015 roku jako certyfikowany trener biznes

image

Kuba Korczak- szef kuchni, ekspert kulinarny, Pan od zero waste

Charyzmatyczny szef kuchni, wykładowca oraz promotor idei Zero Waste, znany z programów telewizyjnych i internetowych. Od lat kompleksowo szkoli branżę i właścicieli obiektów, pomagając im wprowadzać rozwiązania na wszelkich płaszczyznach, pozwalających na tworzenie zrównoważonych biznesów, które dają ogromne oszczędności i korzyści wizerunkowe. Entuzjasta żywności wysokogatunkowej, który wraz ze słynną rodziną restauratorów Kręglickich gotował dla 44 głów państw, w tym dla prezydenta Baracka Obamy. Organizator i pomysłodawca unikalnych cykli wydarzeń kulinarnych, takich jak m.in.: festiwal GOOD FOOD FEST, czy Mistrzostwa Kulinarne W Wykorzystaniu Produktów Regionalnych im. Hanny Szymanderskie, oba objęte Patronatem Honorowym stowarzyszenia Slow Food Polska

image

Grażyna Sipińska - dr nauk ekonomicznych, dydaktyk, Dyrektor Katedry Zarządzania

Poltolog, doktor nauk ekonomicznych, MBA. Doświadczony menedżer i dydaktyk, spektakularne sukcesy w budowie nowych struktur, umiejętność rozwoju ludzi poprzez stymulowanie ich motywacji. Obecnie Dziekan Kolegium Nauk Społecznych Wyższej Szkoły Gospodarki, dyrektor Kadry Zarządzania WSG, dziekan filii WSG w Inowrocławiu, docent, dydaktyk w Wyższej Szkole Gospodarki.

image

Jan Jakimowicz- HoReCa Academy, szkoli z Savoir-Vivre w Biznesie

Kelner z Pasją… z kilkunastoletnim doświadczeniem w Obsłudze Gościa w restauracji.Certyfikowany Trener w standardzie VCC. Zdobywał doświadczenie nie tylko w Holandii, ale i w Polsce, kierując zespołami Kelnerów m.in. w restauracji przy Hotelu o standardzie 4****, który jako jeden z dwóch na Opolszczyźnie został wyróżniony w przewodniku Gault & Millau 2018. Wielokrotnie wyróżniany w konkursach Kelnerskich. Laureat Plebiscytów: KELNER ROKU 2017, CZŁOWIEK ROKU w Kategorii Biznes – wyróżniony i nagrodzony za promowanie biznesu kelnerskiego oraz propagowanie zawodu kelnera wśród młodzieży. Wicemistrz Polski Kelnerów.

image

Violetta Hamerska- ekspert rynku hotelowego w jakości produktu i usług

Ekspertka w projektowaniu i strategicznym zarządzaniu doświadczeniami gości i pracowników hoteli. Mentorka talentów i przyszłych liderów hotelarstwa. Badaczka, miłośniczka wskaźników i mierników oraz wykładowczyni akademicka. Jest strategicznym doradcą inwestorów hotelowych, którzy rozumieją, że w hotelarstwie, to ludzie są najważniejsi (People & Culture). Skutecznie łączy wiedzę akademicką z praktyką, a edukację dla branży prowadzi także jako redaktor naczelna magazynu Guest Experience Manage

rust accent
image

KONKURSy KULINARNe

Host Hotel Restaurants - konkurs dedykowany szefom i kucharzom pracującym w restauracjach hotelowych. Coraz wyższy poziom serwowawych dań, potwierdzony nagrodami branżowymi, zachęcił nas do przeprowadzenia rywalizacji, w której zostaną wyłonieni najlepsi z najlepszych.

Młodsze załogi kucharzy zmierzą się w konkursie Host School, w którym wezmą udział uczniowe szkół - niezależnie od obecnego stopnia edukacji. W jury zasiądą Michał Świerad, Joanna Ochniak, Marcin Gruszka, Martin Gimenez Castro, Artur Skotarczyk oraz Paweł Salomon, Tomasz Ziółkowski. Sędziowie techniczni to Bartłomiej Witkowski (Restauracja Piernicova w Toruniu) i Dawid Wojciechowski (Copernicus Toruń Hotel) . Sekretarz podliczający punkty Mateusz Bazyl. Konkurs poprowadzi KAROL OKRASA, PAWEŁ GRUBA oraz KINGA WASILEWSKA.

  1. regulamin konkursu Host Hotel Restaurants
  2. regulamin konkursu Host School
  3. formularz zgłoszeniowy Host Hotel Restaurants
  4. formularz zgłoszeniowy Host School
  5. specyfikacja kuchni i produkty obowiązkowe
image

Oferta dla wystawców

Do Waszej dyspozycji oddajemy większość przestrzeni Cukrowni Żnin,a to prawie 4000 m kw. Jeśli chcesz zaprezentować swoje produkty i zdobyć nowe kontakty, napisz na: host@cukrowniaznin.pl.

Zapewnij sobie komfortowy nocleg w miejscu wydarzenia. XIX-wieczna fabryka cukru zadaptowana na centrum konferencyjno-wypoczynkowe to aż dwa budynki hotelowe z pokojami dopasowanymi do Twoich potrzeb.